Dit kan door duurzame contractuele afspraken te maken met vergunde zorgaanbieders en andere partners. Dit houdt in dat de samenwerking voor de lange termijn stevig wordt verankerd, zelfs bij eventuele bestuurs- of directiewisselingen binnen de organisatie. Om de visie van het project te beschermen, moet deze op papier worden vastgelegd en door alle betrokken partijen worden onderschreven.
Daarnaast is het essentieel om duidelijke werkingsafspraken te maken, waarbij wordt vastgelegd welke stappen verplicht moeten worden genomen en hoe de communicatie moet verlopen. Deze afspraken moeten ook bepalen hoe werkingsafspraken wel of niet eenzijdig kunnen worden gewijzigd.
Het is belangrijk om opzegtermijnen te definiëren voor het geval een van de partijen de samenwerking wil beëindigen, evenals procedures voor het omgaan met ontevredenheid over de samenwerking of over de medewerkers die in het project werken. Hierbij moet worden vastgesteld wie beslissingen neemt en hoe de communicatie naar alle betrokkenen verloopt.
Tot slot moeten er richtlijnen zijn voor de situatie waarin zich een nieuwe, mogelijk meer geschikte partner aandient.
Wil je meer weten?
- Hoe maak je een project future-proof?
- Hoe vorm je een bestuursorgaan?
- Welke contracten wil/kan je aanbieden?
- Regelgeving rond groenezorg initiatieven
- Regelgeving rond dienstencheques
- Regelgeving rond domicilie
Wil je meer weten? Wordt lid en heb toegang tot onze topics voor leden: